SAMSUN / İLKADIM - Maarif İlkokulu

Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi Uygulamaları

"Okulum Temiz" Belgelendirme Programı Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı ile okul ve kurumlarında yönetim sistemleri belgelendirme iş ve işlemleri 2017/27 sayılı Yönetim Sistemleri Belgelendirme Genelgesi doğrultusunda yürütülmektedir. Eğitim öğretim faaliyetlerine başlamadan önceki süreçte resmi ve özel okul/ kurumlarda, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında, yüz yüze eğitim faaliyetlerinin "güvenilir, salgından etkilenmemiş ve hijyenik ortam" standartlarına uygun olarak yürütülmesi amacıyla sürdürülebilir bir sistem yönetimi planlanmaktadır.

Buna göre, Bakanlığımız ile TSE arasında düzenlenen işbirliği protokolüne uygun olarak, belgelendirme programının uygulanması ve belgelendirme faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi için Bakanlığımız ve TSE tarafından müştereken belirlenen kriterlere uygun olarak illerdeki okul sayısına göre dağılımı yapılan iki bin tetkik görevlisinin/denetçinin eğitim ve yetkilendirilmesinin Bakanlığımız Standardizasyon ve Kalite Hizmet Birimi koordinesinde yürütülmesi önemli görülmektedir.

Talimatlara uygun şekilde okulumuzun oluşturduğu Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol için Eylem Plan(lar)ı, kuruluşumuzun, çalışan sayısı, yapısı, faaliyetleri vb. hususlar göz önüne alınarak hazırlanmış ve 04/01/2021 tarihinde "Okulum Temiz" belgesi alınmıştır.

1) Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu Öz Değerlendirme Soru Listesi

2) Risk Değerlendirme Raporu

3) Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Eylem Planı